Friday, July 30, 2010

Kelas masakan Linn

Kelas memasak anjuran Puspanita PKNP di Positive Goal bersama Cikgu Linn. Resepi yang diajar adalah roti sosej, kek orange poppy seed dan piza seafood.

sukat molek yer kak na...
guna tepung gandum ke nih...?
dan sedikit butter ye murid2...
amboi yana, semangatnyer
agih doh sama berat yer khusna, baru adiL...gentel bulat2 cam ni....
doh dan sosej dah ready...
masukkan sosej di tengah yer...kemudian potong lapan tak putus...kasi pulas sampai jadi cam ni...pastikan doh kembang dulu yer...sapu telur di atsnya...
baru bubuh mix vege, sos tomato dan mayonis...
tara !! dh siap... yummy..!!adunan kek...putar mak ngah putar...bakar dlm oven (oppss...nak beli oven ni la...)wow..!! gebuss...hehe..nak bisnes kek plak lepas ni...doh dh kembang...sapu sos piza...taburkan bahan2 topping...taburkan keju mozzarela zasss....!! piza piza...

Tuesday, July 27, 2010

KuKis Ku

Boleh dapatkan di ECMall 8 Ogos - 9 Sept 2010

Baju raya

comey tak cik sue melaram baju barunyer...? haa...jangan tak tahu inilah kain yang aku jual...chanteq banget

Sunday, July 25, 2010

AiN & kawan2

Hari ini ke Pekan, ambil report card AiN. Ada mesyuarat PIBG sekali. eQa sempat berposing dengan kawan2 kakak.

Puteri2ku

Ain bersama teman2nya...
eQa tumpang semangkuk...

ewah2 cik mek molek...


Friday, July 23, 2010

Renungan Jumaat

kelebihan orang yang sering berzikir kepada Allah:

a. mendapat keredhaan allah dan memperolehi ketenangan pada hati serta dapat merasakan kelazatan di dalam jiwa.
b. menimbulkan kejernihan, kemanisan pada hati dan wajah.
c. mendapat kasih sayang, kecintaan serta keampunan dari allah serta dimurahkan rezeki.
d. dapat merasakan betapa besar, agung, hebat dan berkuasanya kerajaan allah.
e. segera mendapat pembelaan dari allah apabila seseorang itu berada dalam kesusahan dan kedukaan.
f. mendapat kehormatan dan doa dari sekalian malaikat.
g. memperolehi pohon tamar di dalam syurga kelak, semakin banyak dia berzikir maka semakin banyaklah pohon tamar itu untuknya.
h. mendapat nur dari allah dalam kehidupan di dunia ini, di alam barzakh dan titisan sirat nanti.
i. dapat membina rumah dan juga istana di dalam syurga. apabila kita berhenti berzikir maka berhentilah pembinaannya di syurga.
j. menjadi pendinding dan perisai dari neraka jahanam
.