Pages

Monday, April 22, 2013

Lepat labu


Assalamualaikum... Selamat pagi Isnin yang penuh syahdu... hahaha syahdu apa nyer k.gee oiii... kesunyian ditinggalkan rakan kongsi tau! Rindunya pada dia yang berada nun jauh di mata... Semoga Allah permudahkan segala urusan mu di  sana sayang...  


Pagi ini entri laju laju yer... biziiiiiiii....!!!  


LEPAT LABU

Bahan-bahan;

1 biji labu  – kupas kulit, potong dan rebus hingga empuk campur sedikit garam
1 1/2 cawan tepung beras
2 sudu tepung gandum
1 cawan kelapa parut - putih
1 cawan gula
Daun pisang secukupnya - dibersihkan dan dilayur atas api

Caranya;

1. Labu dilenyek dan gaul dengan kesemua tepung, kelapa parut dan gula.
2. Kacau sebati.
3. Bungkus dalam daun pisang
4. Kemudian kukus dalam masa 20 minit ke 30 minit
5. Angkat dah sejuk (kalau ada bungkusan terbuka tu, betulkan semula bungkusan bagi kemas)


Sabaaaarrr... jangan gelojoh... panas lagi tu...
ermmmm.... sedapnyaaaa.....


4 comments:

  1. Wahh...sini ade lepat labu...x pernh lagi buat ni..klau ada labu suka buat bingka je..:-)
    Mesti sedap kan..

    ReplyDelete
  2. salam kak Gee..sedapnya lepatttt! ada nyok kat dalam..mkn panas2 harus nyum2!

    ReplyDelete
  3. Lepat labu mmg terbaik....akak mmg suka labu

    ReplyDelete