Alahai pepagi sudah tayang puding yer... heeee.... bukan apa kot2 ada yg tengah pening2 memikir nk masak apa petang nanti untuk berbuka, apa kata cuba buat puding mudah ini ~ puding jagung permata.
Senang saja nak buat puding jagung ini... jom kita tengok.
10 gm agar-agar
1 litre air
1 tin jagung manis
1 cawan santan
2 sudu tepung castard
3/4 cawan gula
2 biji telur
1/2 cawan sagu permata
CARA :
Masak agar2 dengan air hingga mendidih. Tambahkan gula. Campurkan jagung, santan, sagu permata dan telor. Bancuh tepung kastad dengan air dan curahkan ke dalam agar-agar tadi. Biarkan mendidih dan tutup api. Curah ke dlm acuan dan biarkan sejuk. Sudah siap.
Ok jom makan puding jagung permata ini.... ops... tunggu azan maghrib dulu yer... posa kan...
aik... apasal pulak permata tu trsentil keluar ek? heeee....
Pagi apa lak kak..dah tgh hari nih..ngam sgt laa..terliur dah ni ha..
ReplyDeletetu yg terkeluar tu permata zamrud laa ek sbb kaler ijau.hihi.nmpk sedap sgt!
wah.. sedapnyer puding!! terliur nih.. masalahnyer jagung xde, agar2 pung xde.. huhu.. sian pulak kt diri sendiri.
ReplyDeletebaru smlm mkn puding jagung masa majlis iftar kami....k'gee punya nmpk sedap la
ReplyDelete