Pages

Monday, December 24, 2012

Kek span coklat


Assalamualaikum... hari ini hujan turun dengan lebatnya sejak tengah malam semalam... banyak tempat yang sudah dilanda banjir... halaman rumah k.gee pun sudah dipenuhi dengan air... Nak ke pejabat hari ini terpaksa minta hb tolong hantarkan... rasa tak yakin nak memandu dalam keadaan hujan dan angin yang kuat ini... Apapun berhati-hati yer baik semasa memandu atau semasa bermain air di halaman... pastikan anak-anak tidak bermian di tepi longkang... banjir boleh membahayakan sesiapa sahaja.... 



Mujurlah majlis pernikahan anak saudara hb di Kuala Berang, Trengganu sudah selamat semalam... bimbang juga terkandas dek banjir di Pantai Timur... nasib baik semuanya selamat... syukur alhamdulillah...



Kek coklat ini k.gee buat untuk bekalan ke Trengganu kelmarin... asalnya nak make-up sikit dengan krim dan ganache tapi malas lah pulak... akhirnya makan kek bogel aje lah... hehehhe




KEK SPAN COKLAT

Bahan-bahan :-
340g Tepung Spongemix choc
5 biji Telor
80 ml air / fresh milk
80 ml minyak jagung


Cara-cara 1.Putar tepung dengan air/ fresh milk sekejap.  2. Masukkan telur satu persatu hingga kembang pada kelajuan tinggi selama lebih kurang 10 minit. 3. Masukkan minyak dan kaup balik sehingga rata. 4.Tuang kedalam loyang dan bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 40 minit. 5.Kek ini mudah, cepat, murah, lembut, gebu dan sedap....cuba la.....



Berhati-hati di musim banjir....


No comments:

Post a Comment