Pages

Thursday, March 24, 2011

Lagi lagi labu...

Yehaaaa...!!!! labu, labu dan labu lagi..... Selagi ada lagi stok labu di sini maka menu labu lah jadinya.... macam2 rupa ada kan...? Hari ni pengat labu pulak...sebenarnya pengat labu ni buat petang semalam untuk dessert lepas berbuka puasa....sedapppppp


Resepi pengat labu :)

Bahan-bahan
300g labu (bersihkan dan rebus )
2 cawan santan pekat
1 cawan air
3/4 cawan gula
1/2 sudu teh garam
daun pandan
sagu mata ikan (kalau suka...)

Cara-cara :)
-masukkan semua bahan kecuali sagu mata ikan dalam periuk dan reneh dengan api perlahan, reneh hingga santan mendidih dan masukkan sagu mata ikan. Siap dan b0leh lah dihidangkan. kalau suka sejukkan dan masukkan dalam peti ais baru dimakan....perghhhhh macam aiskrim...lemak berkrim...yummy!!

No comments:

Post a Comment