Tuesday, October 23, 2018

Bangkit Sagu Fotofon


Assalamualaikum...
Masih lagi dalam mood fotofon... k.gee masih lagi belajar dan belajar, praktis dan praktis sampai pandai menghasilkan gambar fotofon yang 'excellent' dan jadi juara di hati juri...

Ilmu fotofon memang unik rupanya... dengan hanya menggunakan kamera telefon pintar/handphone dapat menghasilkan gambar yang hebat dan bernilai sehingga berjaya memukau pandangan dan selera orang... apa tidaknya gambar makanan yang ditayangkan boleh membuat orang menelan air liur apabila melihatnya... menngiurkan...!!

Gambar kuih bangkit ini k.gee ambil menggunakan kamera telefon pintar... cantik kejadiannya janji kita tahu teknik dan taktiknya...kan!

Resipi ? Nanti tanya sama emak... ini resepi zaman tori kata mak dari zaman tokwan dia dulu lagi...

p/s : Bangkit sagu memang kuih peberet emak...  



4 comments:

Nooriah Abdullah said...

Wah cantik gambar tu Gee mesti dah expert jadi camerawomen ni kan, kalau dapat makan bangkit tu memang lagi bestlah

Kak Rose said...

Cantik gambar dan kalau dapat kuihnya pun lagi bagus... dan jangan lupa kongsikan teknik dan tektik amik gambar tu ya... kalau tak keberatan lah... hihi

Yakov Leberman said...

It's best to participate in a contest for top-of-the-line blogs on the web. I will advocate this website! online gambling

asyida abd rahim said...

Assalamualaikum Mak Ngah!
rindunya kuih bangkit Wan Long buat!
legendary kuih bangkit

HAKMILIK GEE HUT
Designed by UMIESUEstudio 2015