Friday, May 9, 2014

Menu terakhir..?


Hasbunallah wani'mal wakil....
Innalillahhi wainna ilaihirojiunn...


Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul... 
Terasa berat kaki melangkah... namun apakan daya
suratan takdir menentukan segalanya....


Mohon ampun dan maaf atas segala kesalahan, tutur bicara yang melampau atau mengguris perasaan...
dan terima kasih atas segala perkongsian dan ilmu yg dicurahkan....


Jika ada sumur di ladang
boleh kita menumpang mandi
Jika ada umur yg panjang
boleh kita berjumpa lagi...

Assalamualaikum....

 

16 comments:

Amie said...

Waalaikumussalam.... Gee nak ke mana?

Anonymous said...

salam.have been following yr blog for so long.gonna miss you.

Ita Rossi said...


Gee nak pi mana? Baru nak bermanja2 dgn empunya blog.

Gee® said...

Teman2 sekalian...sy ditimpa musibah buat kali ke2 rumah dimasuki pencuri lagi... lwpun tak byk brg yg hilang termasuk lappy kesayangan tp semangat sy hilang entah ke mana... sy jd lemah...

rostina76 said...

mashaallah!!!!!!byk2 bersabar k.gee. semoga akak redha & dapat kekuatan semula. semoga akak & family juga dlm lindungan ALLAH sentiasa, amin

Faudziyah Haji Ariffin said...
This comment has been removed by the author.
Faudziyah Haji Ariffin said...

Salam, saya dapat rasakan macam mana perasaan Gee. Rumah saya di KL pon pernah dimasuki orang 2 kali. Walapon rumah ada 'alarm', mereka berani masuk siang-siang pukul 4 petang, masa semua orang pergi kerja. Kali kedua, tengah malam tahun lepas, melalui bumbung rumah 2 tingkat pulak tu. Entah lah Kadang-kadang rumah kita sendiri pon kita rasa takut dan rasa tak selamat. Banyak bersabar Gee.

hazila said...

Harap Kak Gee tabah menghadapi musibah. InsyaAllah semoga semangat akan kembali seperti sedia kala.

Kjee said...

Be positive Gee. Syukur Alhamdullilah Gee dan keluarga selamat. Rest dulu sementara ini. Apabila sudah kutip balik semangat yang berterbangan tu, please come back.

zana fahmi said...

Gee....lama tak dtg, tetiba nak menghilang pula. Sabar ye Gee, faham sgt perasaan Gee tu. Baru ni kereta kami dipecah jugs. Tablet Samsung dicuri. Sedih sgt tapi redha je...

Ayu said...

Assalam Gee,
alahai..sabar ya gee..
tak apalah sekarang gee take a break dulu..nanti dah ok ..in syaa allah..boleh start blogging balik ya..take care ok..

Umie Jazz said...

Assalamualaikum Gee...kuatkn semangat yer..mmg sukar kita nk tabah dan sabar tapi yakinlah..setiap kejadian tu pasti ada hikmahnya.Hanya Allah yang tahu hikmah disebaliknya.Redhalah dgn ketentuanNya.Bila semangat Gee dah pulih kembali lah berkongsi resepi.Sbb Uj sentiasa nantikan resepi2 dari Gee...

Anonymous said...

Salam gee,takziah semuga Gee sekeluarga tabah dlm menghadapi ujian dari Allah swt. terkejut dan sedih.
kak Zainab Kuala Lumpur

Honey said...

Salam Gee,

Kesiannya.. I can feel you. Tambah lagi kalau semua gambar dis impan dalam lappy kesayangan tu. Same goes to me.

Rumah I pun dulu berkali kali pencuri masuk. Rumah corner lot pulak jadi lagi senang diaorang buat keje.

Kali terakhir pencuri masuk 3 thn lepas banyak barang yang hilang termasuk laptop I jugak. Masuk siang antara pukul 9.30am ke 2.00pm.

Sabar lah Gee ye. Harap Gee akan kembali nanti. :)

zila norazila said...

salam syg kak gee..maaf agak terlewat tau..aritu tnya zana ..mna k.gee mghilng..katanya bz kot..moga k.gee tabah ye..smngat balik kak.trus brblog missing u

fazianbatrisyia said...

kak gee teruskan share di sini. lagi2 nak dekap puasa & raya ni...kuatkan semangat ye kak gee

HAKMILIK GEE HUT
Designed by UMIESUEstudio 2015