Monday, March 31, 2014

Muffin blueberry


Assalamualaikum dan salam pagi Isnin.... k.gee doakan rakan-rakan dan teman-teman di luar sana sihat-sihat belaka hendaknya... terasa rindu lama tak bersiaran... maklumlah bizi sana bizi sini... 2,3 bulan ini memang jadual kerja k.gee sangat penuh... tak sempat nak masak-masak dan posing-posing... balik rumah terus landing... kesian anak-anak, cuti sekolah baru-baru ini tak dapat nak bersantai-santai dengan mereka... mujurlah mereka memahami... terima kasih anak-anak....


Sebelum anak-anak pulang ke asrama semalam, sempat k.gee godek-godekkan muffin blueberry untuk mereka... tapi k.gee gunakan tepung muffin segera... cepat dan ringkas... cuma tambahkan telur, air dan minyak jagung godek-godek dan bakar... hehehe 


MUFFIN BLUEBERRY

250gm mix muffin
2 biji telur
110 gm air
140 minyak jagung
Acuan paper cup

Cara :

Masukkan tepung muffin, air dan telur ke dalam mangkuk dan kacau rata.  Kemudian tuangkan minyak dan kacau lagi sehingga sebati.  Sudukan ke dalam papercup dan bakar. 


Jom mapin... 

7 comments:

hazila said...

Saya pun plan nak buat macam macam bila tiba weekend. Tapi ended up melingkau atas sofa je....

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Gee selalu buat akak tergoda tau... bila nak rajin buat muffin macam gee ni :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Gee selalu buat akak tergoda tau... bila nak rajin buat muffin macam gee ni :)

mama sara nur said...

Assalam
Yummy
Cantik gambar2 k gee

Shiela said...

Cantek sungguh gambar gee..

ann shaya said...

Nice capture.. love it. pretty purple flowers.

fazianbatrisyia said...

ehemmm...terliurnye...
bunga tu sama mcm kat bilik anak dara sy

HAKMILIK GEE HUT
Designed by UMIESUEstudio 2015