Thursday, April 17, 2014

Pengalaman paling manis


Selamat pagi semua.... tiba-tiba hari ini TERajin pulak jengok-jengok ke dapor kawan-kawan... bila tengok Kak Ummi (Home sweet home) dan Zila (Zila4ever) sudah masukkan entry Bengkel Sehari Chef Amer Bersama Saji yang ditaja oleh Fonterra Brands (M) Sdn Bhd, k.gee pun tak mahu lepaskan peluang mahu berkongsi pengalaman paaaaling manis menjadi peserta chef tersohor Chef Amer bersama-sama para pemenang kuiz Teroka Rahsia Coklat n pastri oleh majalah Saji... sangat-sangat seronok...! k.gee dipelawa oleh Ezanawaty, wartawan majalah Saji yang baru k.gee kenali beberapa bulan lepas... sejak mengenali Zana selalu k.gee mendapat tawaran 'muncul' dalam majalah... terima kasih Zana... terasa glamor macam artis pulak... hehehe 


Mulanya k.gee menolak kerana menyangka ianya pertandingan memasak... kalau pertandingan maaflah sebab k.gee bukan pandai memasak dan rasanya tidak layak pun sebab hanya memasak untuk hidangan harian keluarga sahaja... tambah pulak kena memasak di hadapan orang ramai... sah-sah ketar! setakat masak cincai cap ayam tu boleh lah... kan? hehehe

Tapi bila Zana maklumkan yang ini kelas memasak ekslusif bersama pakar kek dan coklat Chef Amer.... terkejut beruk k.gee dibuatnya dan terasa nak melompat sampai bumbung!!  woww!! memang sudah lama 'mengidam' nak berguru dengan Chef tersohor itu.... bertuahnya badan.... terima kasih Zana terima kasih Saji...

Lihatlah gaya Chef Amer yang periang lagi menghiburkan... kelas dari 9.00 pagi hingga 6.00 petang pun terasa sekelip mate aje... sambil belajar sambil bergelak ketawa... tak kering gusi kami para peserta dek lawak jenaka si chef...


Lawak lawak jugak tapi tetap tekun mencurahkan ilmu memasaknya... banyak tips dan rahsia kami pelajari dari chef berotak geliga dan bertangan emas ini... bukan sahaja pandai membaking dan pakar coklat malah segala bagai masakan pun dia pakar... kan Kak Ummi... Sup ekor, ikan bakar dan sambal kicap yang menjadi hidangan makan tenghari kami hari itu semuanya air tangan chef Amer.... beruntung sungguh kami menjadi peserta kursus... dapat belajar dapat makan dan dapat macam-macam hadiah lagi... ops... gambar hadiah tak sempat snap....hehehe


Chef Kak Ummi pon ada... peserta bengkel yang paling berpengalaman, aktif dan sentiasa ceria... banyak ilmu chef Amer yang dikutipnya sebab dia duduk paling dekat dengan chef... hehehe jangan marah yer kak ummi... sayang kamu! 



Yang manis bertudung pink polkadot tu blogger Zila4ever... cun melecun! pertama kali bertemu tapi mesranya macam dah bertahun kenal... kami sama-sama dapat pelawaan dari Zana... baik hati sungguh wartawan Majalah Saji tu.... lain kami jemputlah kami lagi yer... 


K.gee sebenarnya bukan pandai sangat buat kek... terketar2 tangan... tapi bila sudah berguru dengan chef Amer.... cer tengok... cantik kan kek kami....



Chocho Cheezy Pralinosa Torte yang sangat yummy!!!



Memang berbaloi-baloi masuk kelas Chef Amer...


Terima kasih Chef... terima kasih semua



7 comments:

umi's cup cake said...

Kak Gee,
seronok tengok bila kawan2 dapat pg kelas Chef Amer..tumpang bangga..

Ayu said...

Assalam Gee,
tumpang seronok gitu tengok..best..bilalah kita dapat mengikuti class chef amer ni..

Kak Rose said...

seronoknya dapat berguru dengan chef tersohor dan bertemu bloger masak2 yang femes tu. pasti happening kelas tu!

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bestnya Gee dapat berguru dengan chef tersohor tu.. kalau akak pun mahu jugak melompat sampai bumbung tu :)

tun_telani said...

jelessssss sgt2!!

Amie said...

Bertuah badan....

zila norazila said...

akk kek kita mmg cantik kn..he hee ada hiasan strwberry berdiri lg tu..

HAKMILIK GEE HUT
Designed by UMIESUEstudio 2015