Tuesday, August 27, 2013

Tembikai spesel


Apa yang speselnya tembikai mak ini...? tanya eQa... Mestilah spesel sebab kulit dan bijinya boleh dimakan sekali.... Oh! hebatnya... tapi kenapa warnanya tak merah...? itulah yang speselnya... walaupun warna tak merah tapi rasanya tetap manis dan segar tau.... makan sekali pasti nak lagi... tak percaya!? cubalah...  


Hahaha... dialog ibu dan anak sebagai pembuka bicara.... apa khabar teman-teman agaknya di sana... masih meraikan syawal ke...? pasti banyak terima undangan baik rumah terbuka, perkahwinan atau pertunangan... tidak kurang juga majlis doa selamat dan tahlil di bulan yang mulia ini... kalau ada kesempatan dan kesihatan mengizinkan eloklah ditunaikan undangan-udangan itu sebagai memenuhi tanggungjawap kita sebagai jiran atau sahabat dan mengeratkan silaturrahim, kan...    


Sebenarnya ini bukan buah tembikai tapi puding tembikai untuk majlis sambutan aidilfitri di pejabat k.gee kelmarin... Sudah lama teringin nk buat tapi tak terbuat2 jugak hinggalah k.gee terpandang di blog Wendyinkk yang menggunakan buah naga untuk warna dan bijinya... nampak ada kelainan dan unik sikit... siapada step-by-step lagi... terus k.gee terpikat... kalau berminat untuk mencuba bolehlah lihat resipinya di Wendyinkk Table For 2 or more yer...


Selamat mencuba....
memang yummeh...!!



6 comments:

fazianbatrisyia said...

aduh sedapnya kalau tinggal ngap....

Asyifa Mustaffa said...

Alahaiiii....sedapnya puding ni....

tun_telani said...

cantik! sweet je kaler dia.. tun hidang tembikai betul2 je kat tetamu. x sempat nk memuding.. hihi

Bbwana adienia said...

alahai..comelnya pudding tembikai..suka la tengok kalernya tu..sweet la.

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Cantik Gee tembikai ni.

Delima Zamrud said...

Ermm nyaman nyer kalau dpt masuk ke mulut kan Gee heheh :)

HAKMILIK GEE HUT
Designed by UMIESUEstudio 2015