Monday, November 17, 2014

Salad telur @ Saji Disember


Laaa...menu banjir ke ni... ? hehehe... apa salahnya sesekali layan menu koboi begini... kan? Lagipun menu simple begini bukan sahaja mudah disediakan malahan sedap dinikmati dan juga berkhasiat tau... anda cuma perlu sediakan beberapa biji telur rebus, sayur-sayuran segar dan sos... cuma aturkan sahaja ikut gaya memasing dan curah sos kegemaran... siap untuk dinikmati... ! senang kan....



Tapi jangan tak tahu cik kak sekalian, menu koboi ini adakalanya dinaikkan tahta menjadi menu sajian raja sehari... ya tak tipu...! kalau hendakkan lebih menarik boleh guna telur puyuh dan gubah menjadi bentuk yg menarik... pergh! compem berselera kedua pengantin makan telur... tak gitu mak pengantin?


Nah...! kalau nakkan resipi salad telur koboi k.gee ini boleh dapatkan Majalah Saji keluaran bulan Disember 2014 yang bertemakan "Raikan Mempelai"... ada 10 menu simple k.gee antaranya gulai nangka muda, pajeri nenas, acar nenas, opor, kurma dan acar ikan masin pun ada... k.gee ucapkan berbanyak terima kasih kepada majalah Saji dan terima kasih tak terhingga kepada wartawan Ezanawaty yang tak jemu-jemu menawarkan k.gee berkongsi resipi untuk majalah mereka walaupun masakan k.gee hanya yg biasa-biasa saje.... bila tengok masakan keluar dalam majalah... wow! apalagi... kembang kuncup la lubang hidung kita.... hahaha... perasan glemer!!



Cop..cop... bukan gila glemer yer...
cuma suka-suka saje...suka masak suka makan
hehehe...


6 comments:

inahar ali said...

Gee..selslunya klu mak akak..dia akn amik telur kuning rebus tu dicampurkn dgn sos cili n sos tomato kacau jd sos pekat pastu tuang kt atas salad telur tu semula..mmg sedap!

Eny Abdullah said...

sedapnye... saya selalu jugak buat ni, tapi presentation tak cun mcm kak Gee lah hehehehehe

tun_telani said...

Salam kak gee.. wahh.. kuar majalah sokmo dia :) congratz! ni dh dekat2 cuti sekolah nih sesuai la buat menu nih, nnti berlambak2 telur rebus dapat dr kenduri kawin.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedap dan cantik Gee :)

Suzana Ibrahim said...

cantik presentation Gee,nanti kalau nak buat lauk pengantin ada idea baru.

Ania said...

Salam kenal! Blongnya keren dan enak;)! Saya lihat bahwa Anda upload banyak foto makanannya. Apa Anda mau mengembangkan blognya lagi?
Kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya. Coba servis kami tanpa registrasi :)

HAKMILIK GEE HUT
Designed by UMIESUEstudio 2015