Monday, September 30, 2013

Bersama Chef Hanieliza


Assalamualaikum dan salam Isnin semua... Semoga semuanya ceria dan sihat2 selalu... Hari ini k.gee cuma nak kongsikan catatan pengalaman k.gee dan famili bersama chef Hanieliza sempena Pesta Buku Islam yang berlangsung di Kuantan Parade dari 27 hingga 6 Oktober 2013.  K.gee sempat mengabadikan memori kenangan bersama chef yang menjadi idola k.gee selama ini... anak k.gee si eQa pon tak sabar-sabar nak ke sana... suka dia tengok demo masak chef kak Liza...



Demo masak Kak Liza dengan 3 resipi istimewa dari Buku 1 Hari 1 Resipi edisi terbaru iaitu Pasembor, Rendang Ayam Asam dan Puding Sekelip Mata... semuanya best-best...! habis saje kak Liza demo memasak, semua penonton terus serbu ke pentas untuk mendapatkan masakan air tangan kak Liza tu... mujur dapat... kalau tidak sah k.gee tarik Kak Liza balik rumah demo sekali lagi... heee  


Waa...! terbaek la pasembor ni... kata encik hb yang tidak melepaskan peluang beratur untuk mendapatkan masakan Kak Liza... nanti boleh cuba buat ni di rumah yer ma... tambah hb lagi.... InsyaAllah, k.gee memang akan mencuba resipi Kak Liza ni... memang best!!


La la la la la.... k.gee juga sempat berposing bersama Kak Ummi HSH yang merupakan jiran kampung sebelah...hehehe.... seronoknya dapat bertemu chef-chef idola...


Ok... seminggu ini mungkin dapor gee-hut gantung periuk la yer sebab tuan dapor akan out station ke Ekspo Produk Halal di Seri Kembangan, Selangor.  Untuk mendapatkan maklumat lanjut, boleh layari di SINI.... dan kepada yang berminat untuk mendapatkan produk-produk halal dan bertemu selebriti dan chef2 idola, jom kita ke sana....

9 comments:

Mori Said said...

Assalamualaikum Gee... lama kita x bw...rindu pulak..hehehe... best nyer dpt jumpa ngan chef terkenal..tentu best...

tun_telani said...

alahai seronoknya dia... kita kat bintulu ni tumpang jeles je la..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Wah bestnya Gee dapat jumpa dan bergambar dengan chef Halieza :)

Ummi said...

Weeeeee....bestnya dpt makan masakan k.Liza semalam ya Gee, akak bz kat rumah duk baking kek & cuppies untuk bawak ke Gombak...anak dara nak berangkat jam 5 ptg smlm...dah maklumkan kat k.Liza petang Sabtu tu... *uikss posing dr tepi, akak sorang tu (hakak la) nampak lebar jer dgn baju kembang2...hahaha

izan mama mia said...

wah bestnyer tgk life

mama sara nur said...

Assalam
Bestnya jumpa cheff popular, kak ummi pun ada

mama sara nur said...

Assalam
Bestnya jumpa cheff popular, kak ummi pun ada

mama sara nur said...

Assalam
Bestnya jumpa cheff popular, kak ummi pun ada

Rohah said...

Rindu bertaut ye kak..

HAKMILIK GEE HUT
Designed by UMIESUEstudio 2015