Monday, June 4, 2012

Kek pisang marble


Salam pagi Isnin yang sungguh cerah dan ceria... Aaaarrrgghhhh....masih dalam mood bercuti lagi walaupun tray di pejabat sudah penuh dengan tugasan yg perlu dibereskan.... semoga Allah beri kekuatan dan permudahkan segala urusan... 


Semalam seharian pusing2 bandar Kuantan... selepas hantar Along ke Kolej Matrikulasi yang mendaftar seminggu lewat dr pelajar lain sebab mengikuti Kem SUKMA di Janda Baik, singgah ke pasaraya membeli belah barang keperluan asrama anak dara, selepas tu singgah pula ke pasar mencari daun parsley untuk encik hb... katanya nak buat ubat.... selepas tu singgah pula rumah anak saudara... pukul 4.00 petang baru sampai ke rumah.... buka saje pintu terus rebah.... letihhhh...!!!!

Tapi letih2 pun sempat juga godek2 kek pisang.... Sebenarnya sudah 2,3 kali buat kek pisang ni...  resepi kek pisang marble susu dari dapor Ita Masam Manis.... K.gee dan hb sangat suka kek pisang.... ringan, gebu dan rasanya tak manis sangat.... sedappppp


Resepinya boleh rujuk SINI yer...

9 comments:

Nuwairani Ismail said...

sedapnya kek pisang. kite pon suke kek pisang. cantik aje marble kek ni. belom lagi pandai buat mcm tu.

Gee® said...

Nani >
alaa nani, marble tu k.gee main hentam jer...heeee

Salmi Khairil said...

menarik lah plak kek pisang marble nie..nak cuba resepi nie boleh??

Bicara Kak Noor said...

salam Gee kek tu nampak cantik dan gebu mesti sedap kan,akak pun suka apa2 pun daripada pisang sebab kalau makan pisang mesti cepat jeeee ke suatu tempat tu heeee

Norzie hany said...

Salam kenal Gee.
First time singgah sini,sungguh tergoda dgn resepi di blog ni dan terus masukkan dlm bloglist sis.
Nampak gebu sungguh kek pisang marble tu.

Gee® said...

Salmi Khairil, Bicara Kak Noor, Norzie hany > terima kasih sudi singgah dan follow...

rahel said...

Alahai..nampak sedap sangat kek pisang marble ni..dan yang pastinya gue memang suka kek pisang..wangi dan sedap banget..

Shahriah Abdullah Novelis said...

As'Kum kak wahh sedapnya...... cantik kek pisang tu... memang nampak gebus dan cun habis!!!

tun_telani said...

Salam kak gee.. sedapnya kek pisang.. tambah pulak ada coklat, bertambah2 sedap jadinyer.

HAKMILIK GEE HUT
Designed by UMIESUEstudio 2015