Tuesday, December 20, 2011

Piza roti pita


Piza ini request dr anak kak gee si Alif untuk harijadinya kelmarin... katanya nak celebrate birthday bersama kawan2 di asrama... jadi kak gee buatkan piza dan kek coklat moist.... nak uli piza banyak2 tak larat pulak so kak gee ambil jalan mudah beli roti pita saja dan bubuh sos dan topping ala piza... senang kan.... hehehe

Base daripada roti pita...

Sapu sos...  tomato puree + rempah piza


tabur apa yg disukai...

bakar sekejap....



Siap...! Senang kan? Cubalah buat....

9 comments:

hazila said...

Saya selalu beli pizza base kat Tesco sebab malas nak mengguli tepung.

Liza said...

salam kak gee...xkira la ape2 pun janji piza....Liza suka ni, tmbhkn lemak dlm badan....hihihihi

Anonymous said...

salam..

rempah pizza tu mcm mn? ada gambar tak? sbb dh cari kt tesco/giant x jumpa la.. atau saya yg x tau..

Gee® said...

Hazila >
ok lah tu...k.gee pon selalu guna roti pita ni, senang sikit...

Liza >
heeee....

Gee® said...
This comment has been removed by the author.
Gee® said...

Anonymous >
Suka makan piza yer... rempah piza boleh dibeli di kedai2 bahan kek atau boleh buat sendiri cam nih... http://gee-hut.blogspot.com/2010/09/pizza-seafood.html

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Gee...good idea..bagus bagus dikala diri kurang kerajinan nak menguli....

izahdaut said...

kreatif!!!.. dan menyelerakan

Nieza said...

wah kak gee menarik tgk pizza ni..senang sgt ni.cepat dimsk cepat dimkn.sukax3:)