Adehhh....nak masak apa yer malam ini? Selongkar dalam peti es hanya ada ikan jaket aje...ohoo ikan jaket nama timangan ikan cencaru masa kat kolej dulu...time tu kalau menu ikan jaket sure masing2 ikat perut rela tak makan...kononnya ikan jaket tawar la keras la tak sedap la hape laa.... tup2 sekarang ikan ini juga jadi pujaan hati....
Makan ala kadar aje lah malam ini....Ikan cencaru goreng massala...bedal aje lumur ikan tu dengan rempah massala ...sedap jugak
Cencaru Goreng Massala
2 ekor ikan cencaru
3 ulas bawang putih
1 cm kunyit hidup
1 cm halia
2 sudu rempah massala
garam
Cara:) Ikan dibersihkan. Bawang putih, halia dan kunyit hidup ditumbuk halus, tambahkan garam. gaul /lumurkan bahan2 tumbuk ke atas ikan bersama rempah massala. Goreng hingga garing. Sedap dicicah dengan sambal kicap atau air asam.
No comments:
Post a Comment