Malam ini makan malam selera kampung aje...masak lemak cili api ikan masin berterung... sedap, memang kena dengan selera kami sekeluarga lebih2 lagi my hubby... syukur alhamdulillah air tangan mendapat tempat di hati suami...ops, hati ke perut..?? ahaks
Masak Lemak Cili Api Ikan Masin Berterung
Bahan-bahan:
200gm ikan masin talang dipotong
500gm santan kelapa
3 biji terung bulat dipotong kecil
Asam keping
Garam
Daun kunyit
Bahan kisar:
5 ulas bawang merah
10 biji cili api
3cm kunyit hidup
Cara memasak:
1. Satukan semua bahan di dalam periuk.
2. Masukkan santan.
3. Kacau rata di atas api perlahan sehingga mendidih.
4. Perasakan dengan garam secukup rasa.
5. Bila sudah masak, bolehlah diangkat dan sedia dihidangkan.
No comments:
Post a Comment