Sunday, October 2, 2011

Flower puff secubit garam

Assalamualaikum.... sudah sarapan ke? Aik... belum bangun lagi... mentang2 la hari minggu, sayang nak tinggal tilam bantal yer... sudah petang ni dik, time lunch pulak... itulah, pasal apa bangun lewat kan dah termiss sarapan... rugi woooo.... ada puff munger2 tau.... sangat syantek dan sangat syedap.... kan K.Nor?

Ini flower puff yg k.gee dah skodeng kat dapor K.Nor secubit garam tu... k.nor pulak teruja apple puff si hana jepun... hana pulak berguru dengan tokey tiffin biru CMG tuh.... waaa...macam ada rantaian pulak...  seronoknya walaupun tak mengenali satu sama lain tapi masih dapat berkongsi ilmu dan kesedapan hidangan... terima kasih kepada sifu semua ... sayang uols...   


Kalau  ada yg berminat nak buat puff ni boleh la berguru dari sifu Hana, CMG dan K.Nor yer...memang cun melecun puff diorang... memang berbaloi.... cantek, mudah dan sedap....


Kak gee guna puff pastry jenama kawan dan intinya belen inti piza bun ituhari... kan mudah...

Janji rajin jer ke dapor...tak gitu??


Jemput makan puff yer... mulut penuh takleh cakap banyak... heeeee

8 comments:

K.Nor said...

yg hana punya paling cun.. gee ada lg tak? bak 5 ketui :)

Juwita Jamaludin said...

Lawa kak.. Ita suka tgk leh cuba nanti

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

berkenan sungguh tengok flower puff ni.

Deliah's Deli said...

sedap ni..tak cukup 3..nk lagi. :)

ibundo said...

gee, mintak sebijik

adelliyah said...

salam gee. tak tahu la..tiba2je kena remove...kalau tak ada juga in a few days time,kena create blog baru la nmpaknya...:))


deliah's deli

adelliyah@gmail.com

Ida,Japan said...

alahai...cumel2 neyr puff ni..suka tgk

Rabiatun said...

salam kak Gee..wahhh ..cantiknyer munger - mungerrr..Tun pun belum pernah try lagi nih..

HAKMILIK GEE HUT
Designed by UMIESUEstudio 2015