Monday, March 28, 2011

Monday blues...

Isnin dah ke.......? aaaaaahhh.....malasnya nak pergi pejabat....tak puas cuti 2 hari...kalau dapat sambung cuti lagi ni best jugak...boleh lepak2 kat rumah main masak2 ke...main pondok ke...tanam pokok ke.... tapi apakan daya tanggungjawab dan amanah kena diutamakan...takkan gaji jer nak kebas kerja malas.... kalau nak relax resign jer boleh lepak sampai subuh.... ops tak berasap pulak dapor gue...ok..ok..baik bos tabik bos...saya janji kerja rajin2....!!



Hahahaha....itu gimik pagi Isnin yang malas.... Hari ini entri makan tengahari beberapa hari yang yang lepas. Ikan tongkol berlada, sambal telur mata dan kobis lemak putih... kira menu sempoi aje....janji kenyang kan..?

Ikan tongkol berlada

Bahan A : 2 potong ikan tongkol, 1 labu bawang besar - dipotong bulat, 1 sudu sos tiram, garam secukup rasa, serbuk kunyit, minyak menggoreng


Bahan B (dikisar) : 10 tangkai cili kering, 3 biji bawang merah


Cara membuatnya : Ikan dilumur garam kunyit. Gorengkan hingga garing. Angkat dan ketepikan. Tinggalkan minyak sedikit dan tumiskan bahan yang dikisar hingga garing. Masukkan garam dan bawang besar yg dipotong bulat. Kacau rata. Masukkan ikan goreng tadi dan gaul rata. Sedia dihidang.

No comments:

HAKMILIK GEE HUT
Designed by UMIESUEstudio 2015