Tengahari ni masak asam rebus aje...bagus juga sesekali makan makanan rendah lemak ni kan... kalau dengan tekak akak ni sesuai sangat laa...ada pulak ikan goreng dan sambal belacan.., pergh !!
Masak Asas Terung Telunjuk
BAHAN-BAHANNYA :-)
10 biji terung telunjuk (dibelah 2)
1/2 inci kunyit hidup
1 biji cili merah
5 biji cili padi 5 biji bawang merah
1 helai daun kunyit
Air secukupnya
1 keping asam gelugor
Secubit gula
Sedikit belacan (jika suka)
CARA :-)
1.Tumbuk lumat cili padi, cili merah, kunyit hidup dan bawang merah. Masukkan ke dlm periuk bersama terung yg dibelah tadi. Masukkan air secukupnya juga belacan dan juga asam gelugor. Jerang hingga mendidih. Tambah sedikit garam dan gula dan masak sekejap. Hidangkan bersama nasi panas...
No comments:
Post a Comment